Közélet

Polgármester nélkül maradt Izsák

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Arold Péter

Polgármester nélkül maradt Izsák: a független Kutas Tibor kocsiját megrongálták, mire két nappal később lemondott. A helyiek szerint egy betört szélvédőnek még nem kéne elég indoknak lennie egy felálláshoz, de mindezt egy súlyosabb ügy is megelőzte – irja az index.hu

A szeptemberi választáson  visszatérhet az októberben vesztesként távozó, de a várost korábban huszonegy évig vezető fideszes Mondok József, akit fiával együtt költségvetési csalással és közokirat-hamisítással vádolnak, amiért több tízmilliós uniós támogatásból vendégházakat húztak fel, amikbe végül ők költöztek be. Van olyan izsáki, aki szerint egy ilyen „csibész gazember” kell erre a posztra.

A jelenlegi polgármesternek egy balul sikerült döntése miatt gyűlt meg a baja a falubéliek egy részével. A település egyik lakójáról tévesen jelezte, hogy koronavírussal fertőzött és sajnos a jó magyaros szokás megtette a hatását.

„Kirekesztette a helyi közösség a fertőzöttnek hitt asszonyt. Fia szerint a mindenki által szeretett Marika a megbélyegzésbe halt bele.”

Ezzel a címmel jelent meg június 15-én egy cikk a Bács-Kiskun megyei lapban, a Petőfi Népében.

Marika nénit tüdőgyulladással vitték kórházba, ahol koronavírusra is tesztelték, de még a megérkezett eredmény előtt a polgármester Facebook oldalán azt posztolta, hogy fertőzött. A rendelet értelmében a piros cédula is kikerült a kapura. Később kiderült, hogy tévedett a település vezetője, de ekkor már késő volt.

Izsák első embere Facebook oldalán is közölte lemondásának tényét.

Megnőtt a csendes kis utca forgalma, ahol lakott, rengetegen mentek el a háza előtt gyalog és autóval, hogy lássák, milyen egy koronavírusos. Szinte katasztrófaturizmus alakult ki, és ujjal mutogattak rá, amikor kint volt és kertészkedett

– mondta a nő fia a lapnak.

Kutast is nyilatkozott lapnak és azt mondta, ő március 24-én egy félreérthetetlen levelet kapott a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivataltól, amiben az állt, a nő koronavírussal fertőzött, és el kell különíteni.

Ezek után rongálták meg a polgármester autóját. A falu vezetője úgy érezte leghelyesebb ha lemond. A település korábbi fideszes vezetője az az ember – és lehet újra az az ember lesz – aki mondhatni  vadászházat építtetett magának a közpénzből, ahol aztán a fia és ő maga is lakott.

Mindezek után a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség Mondok Józsefet jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással, közokirat-hamisítással és hamis magánokirat felhasználásával vádolta meg, fiát pedig bűnsegédként költségvetési csalással és társtettesként közokirat-hamisítással.

 

Elég pöpec házikót épített magának közpénzből az izsáki polgármester

KONKRÉTAN MONDOK JÓZSEF FIA VOLT OTT ÁLLANDÓAN, ÉS AZ ELMÚLT ÉVEKBEN AZ ILLETÉKES SZERVEKNEK
NULLA VENDÉGÉJSZAKÁT JELENTETTEK LE A VENDÉGHÁZBÓL.

Olvassa el a részleteket az index.hu oldalon

 

 

Mivel most polgármester nélkül van Izsák, szeptember 20-án új választás lesz. A városvezetést átmenetileg átvevő alpolgármester, Végh Tamás szerint Mondok József bizonyára újra fog indulni, az pedig a napokban dől el, kit indítanak ellene.

Hozzászólások